Economie en leefbaarheid

De inwoners van Aagtekerke zijn tevreden over de sfeer in hun dorp. Zij wonen hier graag omdat het dorp zich qua rust onderscheidt van andere dorpen in de omgeving. Wel zien zij dat het risico bestaat dat bepaalde voorzieningen kunnen gaan verdwijnen zoals winkels.

Het sfeervolle dorpsplein mist een horecagelegenheid met terras, maar de bewoners zijn blij met de activiteiten in Amicitia waar veel mogelijkheden tot ontmoeting zijn.

Een openbaar toilet is te vinden bij de speeltuin, tijdens de openingsuren van de speeltuin.

Net buiten het dorp (Oude Grintweg) is een theetuin te vinden en in het gehucht Sint Jan Ten Heere is een Alpaca boerderij te vinden.

Toerisme en overige bedrijvigheid

Rond het dorp zijn veel boeren die een mini-camping bij hun boerderij runnen en er zijn een aantal grote campings gevestigd. Er is één hotel. Daarnaast zijn er bij particulieren veel zomerhuizen of B&B’s gevestigd. Dit zorgt in de zomerperiode voor veel levendigheid en bedrijvigheid.

Daarnaast zijn in Aagtekerke ook veel bedrijven in de bouwsector, een autogarage, tuindersbedrijven enz. gevestigd.

In de regio staat het dorp bekend om de evenementen die grotendeels gedragen worden door vrijwilligers.

Kunst en cultuur

Met het project kunst in de kern is bij het MFA Amicitia een kunstwerk van Karin Colen geplaatst met de naam Vriendschap. Het zijn 3 korenaren die naar elkaar toe buigen en ze staan symbool voor saamhorigheid en zorg voor elkaar. In de aren zelf zie je een hartstructuur. ’s Avonds is het verlicht.

En heeft u onze palmboom al gevonden? Dit is onderdeel van de Ku(n)stpicknickplekken op Walcheren. Leuk om tijdens een speciale thema fietsroute door Walcheren te ontdekken. Je kunt de routes op elk punt beginnen.

In de protestante kerk in Aagtekerke hangt een epitaaf gemaakt door beeldhouwer Rombout Verhulst, die tegenwoordig wordt gezien als de ‘Rembrandt onder de beeldhouwers’. Een epitaaf is een grafmonument. Dit epitaaf is gemaakt rond 1669 voor Henricus Thibaut, zijn vrouw Isabella Porrenaer en hun dochter Jacoba Thibaut. Thibaut was acht keer burgemeester van Middelburg, heer van Aagtekerke en had ook contacten met het koninklijk huis.